روابط عمومی دانشکده طب سنتی شهیدبهشتی:
رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی سلامت را ابلاغ کردند
متن سیاستهای کلی سلامت که فرازهایی از آن به سیاستگذاری طبسنتی اختصاص یافتهاست به رؤسای قوای سهگانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد.
بسماللهالرحمنالرحیم
سیاست های کلی سلامت
1- ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی، درمانی و توانبخشیسلامت مبتنی بر اصول و ارزشهای انسانی- اسلامی و نهادینه سازی آن در جامعه.
1-1- ارتقاء نظام انتخاب، ارزشیابی و تعلیم و تربیت اساتید ودانشجویان و مدیران و تحول در محیطهای علمی و دانشگاهی متناسب با ارزشهای اسلامی،اخلاق پزشکی و آداب حرفهای.
1-2- آگاهسازی مردم از حقوق و مسؤولیتهای اجتماعی خود واستفاده از ظرفیت محیطهای ارائه مراقبتهای سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامیدر جامعه.
2- تحقق رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم در همه قوانین،سیاستهای اجرایی و مقررات با رعایت:
2-1- اولویت پیشگیری بر درمان.
2-2- روزآمد نمودن برنامههای بهداشتی و درمانی.
2-3- کاهش مخاطرات و آلودگیهای تهدید کننده سلامت مبتنی برشواهد معتبر علمی.
2-4- تهیه پیوست سلامت برای طرحهای کلان توسعهای.
2-5- ارتقاء شاخصهای سلامت برای دستیابی به جایگاه اول درمنطقه آسیای جنوب غربی.
2-6- اصلاح و تکمیل نظامهای پایش، نظارت و ارزیابی برای صیانتقانونمند از حقوق مردم و بیماران و اجرای صحیح سیاستهای کلی.
3- ارتقاء سلامت روانی جامعه با ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی، تحکیم بنیان خانواده، رفع موانع تنش آفرین در زندگی فردی و اجتماعی، ترویجآموزشهای اخلاقی و معنوی و ارتقاء شاخصهای سلامت روانی.
4- ایجاد و تقویت زیرساختهای مورد نیاز برای تولیدفرآوردهها و مواد اولیه دارویی، واکسن، محصولات زیستی و ملزومات و تجهیزات پزشکیدارای کیفیت و استاندارد بینالمللی.
5- ساماندهی تقاضا و ممانعت از تقاضای القائی و اجازه تجویزصرفاً بر اساس نظام سطحبندی و راهنماهای بالینی، طرح ژنریک و نظام دارویی ملی کشورو سیاستگذاری و نظارت کارآمد بر تولید، مصرف و واردات دارو، واکسن، محصولات زیستیو تجهیزات پزشکی با هدف حمایت از تولید داخلی و توسعه صادرات.
6- تأمین امنیت غذایی و بهرهمندی عادلانه آحاد مردم از سبدغذایی سالم، مطلوب و کافی، آب و هوای پاک، امکانات ورزشی همگانی و فرآوردههایبهداشتی ایمن همراه با رعایت استانداردهای ملی و معیارهای منطقهای و جهانی.
7- تفکیک وظایف تولیت، تأمین مالی و تدارک خدمات در حوزه سلامتبا هدف پاسخگویی، تحقق عدالت و ارائه خدمات درمانی مطلوب به مردم به شرح ذیل:
7-1- تولیت نظام سلامت شامل سیاستگذاریهای اجرایی، برنامهریزیهای راهبردی، ارزشیابی و نظارت توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
7-2- مدیریت منابع سلامت از طریق نظام بیمه با محوریت وزارتبهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری سایر مراکز و نهادها.
7-3- تدارک خدمات توسط ارائه کنندگان خدمت در بخشهای دولتی،عمومی و خصوصی.
7-4- هماهنگی و ساماندهی امور فوق مطابق ساز و کاری است کهقانون تعیین خواهد کرد.
8- افزایش و بهبود کیفیت و ایمنی خدمات و مراقبتهای جامع ویکپارچه سلامت با محوریت عدالت و تأکید بر پاسخگویی، اطلاع رسانی شفاف، اثربخشی،کارآیی و بهرهوری در قالب شبکه بهداشتی و درمانی منطبق برنظام سطح بندی و ارجاع ازطریق:
8-1- ترویج تصمیمگیری و اقدام مبتنی بر یافتههای متقن و علمیدر مراقبتهای سلامت، آموزش و خدمات با تدوین استانداردها و راهنماها، ارزیابیفناوریهای سلامت، استقرار نظام سطحبندی با اولویت خدمات ارتقاء سلامت و پیشگیری وادغام آنها در نظام آموزش علوم پزشکی.
8-2- افزایش کیفیت و ایمنی خدمات و مراقبتهای سلامت بااستقرار و ترویج نظام حاکمیت بالینی و تعیین استانداردها.
8-3- تدوین برنامه جامع مراقبتی، حمایتی برای جانبازان و جامعهمعلولان کشور با هدف ارتقاء سلامت و توانمندسازی آنان.
9- توسعه کمی و کیفی بیمههای بهداشتی و درمانی با هدف:
9-1- همگانی ساختن بیمه پایه درمان.
9-2- پوشش کامل نیازهای پایه درمان توسط بیمهها برای آحادجامعه و کاهش سهم مردم از هزینه های درمان تا آنجا که بیمار جز رنج بیماری، دغدغه ورنج دیگری نداشته باشد.
9-3- ارائه خدمات فراتر از بیمه پایه توسط بیمه تکمیلی درچارچوب دستورالعملهای قانونی و شفاف به گونهای که کیفیت ارائه خدمات پایه درمانیهمواره از مطلوبیت لازم برخوردار باشد.
9-4- تعیین بسته خدمات جامع بهداشتی و درمانی در سطح بیمههایپایه و تکمیلی توسط وزارت بهداشت و درمان و خرید آنها توسط نظام بیمهای و نظارتمؤثر تولیت بر اجرای دقیق بستهها با حذف اقدامات زاید و هزینههای غیرضروری درچرخه معاینه، تشخیص بیماری تا درمان.
9-5- تقویت بازار رقابتی برای ارائه خدمات بیمه درمانی.
9-6- تدوین تعرفه خدمات و مراقبتهای سلامت مبتنی بر شواهد وبر اساس ارزش افزوده با حق فنی واقعی یکسان برای بخش دولتی و غیردولتی.
9-7- اصلاح نظام پرداخت مبتنی بر کیفیت عملکرد، افزایش کارآیی،ایجاد درآمد عادلانه و ترغیب انگیزههای مثبت ارائه کنندگان خدمات و توجه خاص بهفعالیتهای ارتقاء سلامت و پیشگیری در مناطق محروم.
10- تأمین منابع مالی پایدار در بخش سلامت با تأکید بر:
10-1- شفاف سازی قانونمند درآمدها، هزینهها و فعالیتها.
10-2- افزایش سهم سلامت، متناسب با ارتقاء کیفیت در ارائهخدمات بهداشتی و درمانی، از تولید ناخالص داخلی و بودجه عمومی دولت به نحوی کهبالاتر از میانگین کشورهای منطقه باشد و اهداف سند چشمانداز تحقق یابد.
10-3- وضع عوارض بر محصولات و مواد و خدمات زیانآورسلامت.
10-4- پرداخت یارانه به بخش سلامت و هدفمندسازی یارانههایبهداشت و درمان با هدف تأمین عدالت و ارتقاء سلامت بویژه در مناطق غیربرخوردار وکمک اختصاصی به اقشار نیازمند و دهکهای پایین درآمدی.
11- افزایش آگاهی، مسؤولیت پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمندو فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت با استفاده از ظرفیتنهادها و سازمانهای فرهنگی، آموزشی و رسانهای کشور تحت نظارت وزارت بهداشت، درمانو آموزش پزشکی.
12- بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتیایران.
12-1- ترویج کشت گیاهان دارویی تحت نظر وزارت جهاد کشاورزی وحمایت از توسعه نوآوریهای علمی و فنی در تولید و عرضه فرآوردههای دارویی سنتی تحتنظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
12-2- استاندارد سازی و روزآمد کردن روشهای تشخیصی و درمانیطب سنتی و فرآوردههای مرتبط با آن.
12-3- تبادل تجربیات با سایر کشورها در زمینه طب سنتی.
12-4- نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ارائه خدماتطب سنتی و داروهای گیاهی.
12-5- برقراری تعامل و تبادل منطقی میان طب سنتی و طب نوینبرای همافزایی تجربیات و روشهای درمانی.
12-6- اصلاح سبک زندگی در عرصه تغذیه.
13- توسعه کیفی و کمی نظام آموزش علوم پزشکی به صورت هدفمند،سلامت محور، مبتنی بر نیازهای جامعه، پاسخگو و عادلانه و با تربیت نیروی انسانیکارآمد، متعهد به اخلاق اسلامی حرفهای و دارای مهارت و شایستگیهای متناسب بانیازهای مناطق مختلف کشور.
14- تحول راهبردی پژوهش علوم پزشکی با رویکرد نظام نوآوری وبرنامه ریزی برای دستیابی به مرجعیت علمی در علوم، فنون و ارائه خدمات پزشکی وتبدیل ایران به قطب پزشکی منطقه آسیای جنوب غربی و جهان اسلام.