• تاریخ انتشار : 1399/03/16 - 19:48
  • بازدید : 253
  • تعداد بازدید : 134
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی دانشکده طب سنتی:

درفصل تابستان چه مواد غذایی مصرف کنیم؟

عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی کرمان از مصرف موادغذایی مناسب درفصل تابستان سخن گفت.

دکتر مریم رامشک پی اچ دی داروسازی سنتی وعضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی کرمان ،در رابطه با مصرف موادغذایی مناسب درفصل تابستان گفت: غذا بهتر؛ پختنی وآب پز باشد واز غذا‌های کبابی یاسرخ شده کمتر استفاده شود.

او بااشاره به اینکه مصرف غذا‌هایی مانند خورشت سبزیجات که سبزی آن سرخ نشده وحبوبات آن کم، و هم چنین مقدار زیادی گوشت نداشته باشد افزود:لازم است کمی ترشی مانند غوره، آب غوره، لیمو ونارنج به آن اضافه شود.

رامشک با بیان اینکه بهتر است در این فصل گوشت قرمز به مقدار کمتری مصرف شود و به جای آن بیشتر از گوشت‌های سفید مانند (مرغ و ماهی) که گرمای کمتری دارند استفاده شود تصریح کرد: به خصوص ماهی که با داشتن مزاج سرد و‌تر برای این فصل بسیار مناسب؛ در صورتی که خیلی سرخ نشده و ادویه جات تند نیز به مقدار زیاد به آن اضافه نشود.

عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی گفت: ازغذا‌های دیگر مناسب این فصل آب دوغ خیار، ماست، خیار و مقداری نان؛ سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج، وماست اسفناج استفاده شود.

او بیان کرد: انواع آش وسوپ خصوصا سوپ جو وآش جو (به دلیل خنک بودن) بسیار مفید؛ واز بهترین غذا‌ها برای رفع عطش وکاهش حرارت بدن است.

رامشک در ادامه تصریح کرد: از انواع آش‌های دیگر که درطب سنتی ایران بسیار سفارش شده؛ آش اجاصیه (آلو) و رمانیه (انار) است.

او بااشاره به طرز تهیه‌ی آش آلو افزود: ابتدا برنج را پخته وسپس آلوی تازه یا آلوی خشک را جوشانده وصاف نموده؛ و آب آلو را باشیره بادام شیرین اضافه کرده وپس از چند جوش میل کنید.

رامشک در ادامه عنوان کرد: اگر اسفناج یاکدو وهم چنین ماش پوست کنده اضافه نمایید بهتراست.

عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی از مواد لازم برای تهیه آش انار گفت: برنج خیسانده (یک استکان)، لپه (نصف استکان) سبزی آش، شامل تره، جعفری، گشنیز، مقداری نعناع، ترخون ومرزه تازه یاخشک، زرد چوبه ونمک به مقدار کافی، کوفته سرگنجشکی یابال ویاگردن مرغ، ورب انار اضافه کنید.

او تاکید کرد:بیمارانی که مشکلات گوارشی یانفخ دارند، آش را بدون لپه استفاده کنند.

رامشک ، انواع نوشیدنی‌ها درفصل تابستان را شامل آب به مقدار کافی، دوغ، شربت‌ها مانند، ریواس، انار، سکنجبین، لیموترش و خاکشیر همراه باآب وشکر دانست و بیان کرد: میوه جات نیز شامل آلو، آلبالو، گیلاس، ریواس، خیار، خیار چنبر، هندوانه، سیب وگلابی است.

او در ادامه تصریح کرد: افرادی که مزاج سرد دارند باید توجه داشته باشند درمصرف موادغذایی مفیدی که ذکر شد حتی درفصل تابستان نیز زیاده روی نکند.

عضوهیئت علمی دانشکده طب سنتی از موارد جلوگیری در رفع عطش بیمار گفت: ۱:بدن فرد را باآب برگ گل ختمی بشویید.
۲:جوشانده ریشه شیرین بیان به تنهایی برای تسکین عطش مفید است.

۳:خاکشیر را درآب یخ وشکر حل ومیل نمایید.

۴:خوردن زردآلو

۵ مخلوط عرق شاتره، عرق کاسنی وعرق نعناع،

۶:خوردن نان لواش وسوخاری، برنج باعدسی وپرهیز از غذا‌های گرم.

 

دريافت  خدمات تخصصی طب سنتی (مزاج شناسی ، کودکان ، زنان و نازایی ، گوارش ، مفاصل ، تغذیه ، پوست و مو ، نورولوژی ، کنترل عوارض سرطان ، چاقی و لاغری).

نوبت گیری : 88776028-021

سفارش فرآورده‌های طب سنتی : 88795153-021

  • گروه خبری : سلامت باشید
  • کد خبر : 92730
کلید واژه
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب