سه شنبه ٠٦ فروردين ١٣٩٨ - 
1 2 3
 
صفحه اصلي > ترنم تندرسی > گیاهان دارویی 
 
 

از فواید نعناع چه می دانید؟

 

نعنا جویدن از قدم الایام توصیه متخصصین طب سنتی بوده است این گیاه پرخاصیت برای درمان انواع مشکلات و بیماری های مناسب است در ادامه با خاصیت های بی نظیر آن آشنا خواهیم کرد

غلامرضا کردافشاری متخصص طب سنتی گفت: نعنا تقویت کننده معده, رفع کننده سردردهای سرد, مقوی قلب و نشاط آور است، همچنین جویدن نعنا دندان درد را تسکین می‌بخشد.

وی درباره فواید نعنا اظهار داشت: نعنا مفرح و نشاط آور, مقوی قلب است همچنین مصرف نعنا خون غلیظ را رقیق می‌کند.

به گفته وی نعنابرای کسانی که ریفلاکس و سوء هاضمه دارند بسیار مفید است. مصرف کم نعنا برای رفع ریفلاکس بسیار خوب است ولی مصرف بیش از حد آن ریفلاکس را تشدید می‌کند.

داروهای گیاهی باید با دوزهای کم و با فاصله خورده شود

این متخصص طب سنتی افزود: اگر افراد می‌خواهند از فواید داروهای گیاهی بهره مند شوند بهتر است که داروها را با فاصله و به مقدار کم مصرف کنند مثلا یک لیوان دم نوش نعنا را به دو قسمت تقسیم کنند و هر سه ساعت بخشی از آن را بنوشند. داروها به بدن بار می‌شوند باید کم کم خورده شود تا معده به آن عادت کند.

کردافشاری ادامه داد: نعنا محلل مواد سرد در بدن است و در رفع میکروب معده بسیار مفید است. مالیدن روغن نعنا بر پیشانی سردردهای ناشی از سردی را از بین می‌برد. البته سردردهای نوع گرم را تشدید می‌کند.

نشانه‌های سردرد نوع سرد

وی اضافه کرد: از نشانه‌های سردرد سرد این است که فرد باکوچکترین سردی که هوای سرد چه خوردن مواد سرد مثل آب یخ یا بستنی سردردش تشدید پیدا می‌کند.

این متخصص طب سنتی بیان داشت: جویدن نعنا دندان درد را تسکین می‌بخشد. آشامیدن عصاره نعنا برای رفع درد سینه و پهلو بسیار مفید است و باید با عصاره نعنا را با آب گرم و نبات مخلوط کنند و گرم بخورند.

نعنا تقویت کننده فم(دهانه) معده است

کردافشاری خاطرنشان کرد: نعنا تقویت کننده فم(دهانه) معده است و نفخ را از بدن از بین می‌برد. برای کسانی که بدون مصرف دارویی بالا می‌آورند و خوردن نعنا بسیار مفید است چرا که فم معده را تقویت می‌کند.

 

خوراکی شگفت انگیزی که خون تان را رقیق می کند

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد به افرادی که با مصرف سیر دچار تپش قلب می‌شوند، توصیه کرد: طبع سیر با پختن از بین نمی‌رود لذا این افراد باید در مصرف سیر پخته نیز احتیاط کنند .

این گیاه علاوه بر جایگاه خوبی که در غذاهای ایرانی دارد به دلیل خواص و ویژگی‌های قابل اهمیت خود، در طب سنتی نیز از ارزش و اهمیت زیادی برخوردار است .

دکتر «سید کاظم کاظمینی» متخصص طب ایرانی در مورد خواص سیر اظهار می‌کند: سیر، بادشکن و ضد عفونی‌کننده قابلی است و طبعی به شدت گرم و خشک دارد که شدت این طبع در هنگام پخت کم می‌شود .

وی افزود: یکی از خواص سیر تاثیرگذاری آن در کاهش چربی خون و رقت خون است و علاوه بر آن به کاهش فشار خون نیز منجر می‌شود .

این متخصص با اشاره به تاثیر سیر در تسهیل هضم غذا، بیان کرد: مصرف سیر تازه از سیر خشک بهتر است و خواص بیشتری را در بردارد .

کاظمینی از تاثیر سرکه در کاهش مضرات سیر برای برخی افراد که در اثر مصرف ان دچار تپش قلب و افت فشار می‌شوند، خبر داد.

وی افزود: از نظر طب ایرانی درجه گرمی و خشکی سیر بسیار بالا است و برخی از افراد پس از خوردن آن دچار تپش قلب می‌شوند و این در حالی است که طبع سیر با پختن از بین نمی‌رود و این افراد باید در مصرف سیر پخته نیز احتیاط کنند .

 

براي دريافت  خدمات تخصصی طب سنتی (مزاج شناسی ، کودکان ، زنان و نازایی ، گوارش ، مفاصل ، تغذیه ، پوست و مو ، نورولوژی ، کنترل عوارض سرطان ، چاقی و لاغری)   کلیک کنید.

نوبت گیری : 88776028-021

سفارش فرآورده‌های طب سنتی : 88795153-021

 
دانشکده طب سنتی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشــتی
آدرس : تهران - خیابان ولی عصر- روبروی توانیر- کوی شمس

تلفن : 88773521 - 021
پست الکترونیک : sitm@sbmu.ac.ir
 
 
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.